همانطور که در بخش قبلی گفته شد پیدا کردن یک متخصص ارتودنسی خوب و قابل اعتماد، دغدغه اولیه تمام افرادی است که خودشان یا کودکشان مشکلات ارتودنسی دارند و انتخاب یک متخصص خوب ارتودنسی می تواند اولین و مهمترین قدم برای درمان مناسب مشکلات دندانی مراجعین باشد. در مسیر انتخاب یک متخصص ارتودنسی خوب بعد از بررسی ویژگی های تخصصی، فعالیت های آکادمیک، تجربه و شهرت پزشک در قسمت قبلی در این قسمت به بررسی ویژگی های رفتاری یک ارتودنتیست خوب و مطب ارتودنسی خوب می پردازیم؛ با ما همراه باشید.

جلسه اول مشاوره با متخصص ارتودنسی

مرحله آخر انتخاب یک ارتودنتیست خوب مراجعه به مطب و مشاوره حضوری است. در مشاوره حضوری خود می توانید به دنبال نشانه ها و ویژگی های بخصوص زیر باشید و بعد از طرح بیماری خود با ارتودنتیست تمامی سوالات خود را از وی بپرسید.

اخلاق، تعهد و وجدان کاری متخصص ارتودنسی خوب

یک درمانگر خوب داری وجدان کاری و اخلاق حرفه ای بالا است و در قبال مراجعه کنندگانش احساس تعهد و مسئولیت می کند.

وجدان کاری و اخلاق حرفه ای بالا یعنی درمانگر دارای تعهد و التزام عملی نسبت به وظایف خویش است و در هیچ حالت در انجام وظیفه خود کوتاهی نمی نماید.

چرا که وجدان کاری و اخلاق حرفه ای پایه اعتماد و اعتماد، پایه درمان مطلوب برای مراجعه کننده است.

مشاوره خوب قبل از ارتودنسی (گذاشتن وقت و گوش کردن به مراجعه کننده)

مشاوره درمان ارتودنسی، جزو حقوق بیمار است و مراجعه کننده باید بداند که متخصص ارتودنسی بر اساس مشکلاتی که وی دارد چه نوع درمانی را پیشنهاد و اجرا خواهد کرد.

یک ارتودنتیست خوب تمامی تلاش خود را می کند تا برای مراجعین خود احساس راحتی و آرامش کامل را ایجاد نماید تا آنها بتوانند به آسودگی مسائل و مشکلات دندانی خود را بازگو نماید.

یک ارتودنتیست خوب به حرفهای مراجعه کننده به صورت فعال گوش می‌دهد و قبل از اینکه تشخیص خود را بگوید یا اینکه طرح درمانی مشخص کند به علت مراجعه، دغدغه‌ها و مشکلات مراجعه کننده گوش می‌دهد.

یک ارتودنتیست خوب تمامی فرایند های لازم درمان و پیشگیری را به صورت ساده و قابل درک برای مراجعه کننده توضیح می دهد و به تمامی سوالات وی با صداقت پاسخ می دهد.

عدم تحمیل درمانهای غیر لازم ( اولویت کار سلامت بیمار )

هدف متخصص ارتودنسی خوب در مرحله اول درمان مشکلات فعلی و در ادامه جلوگیری از مشکلات آتی در رابطه با سلامت دهان و دندانهای مراجعه کننده است.

یک متخصص متعهد و دارای وجدان کاری، روحیه دلسوزانه دارد و نگران سلامت مراجعه کنندگان خود است و درمانهای غیر ضروری به مراجعه کننده تحمیل نمی کند و روند بهبود آنها را به دقت دنبال می کند.

یک متخصص خوب ارتودنسی به شما نمی‌گوید که دندان‌هایتان زشت یا بدفرم هستند. مگر اینکه خودتان در این موارد از ارتودنتیست سؤال کنید. هدف وی در مرحله اول درمان و سلامت دندانهای شما است.

درمان و سلامتی دندانهای شما خود به خود منجر به زیبایی بیشتر دندانهای شما خواهد شد ولی یک متخصص خوب ارتودنسی زیبایی را فدای سلامت نمی کند.

راهنمایی های لازم و آموزش روشهای پیشگیری به مراجعه کننده

همانطور که گفتیم یکی از اهداف متخصص ارتودنسی خوب جلوگیری از مشکلات آتی سلامت دندانهای مراجعه کننده است. ارتودنتیست خوب در برابر بهداشت دهان و دندان‌های شما احساس مسئولیت می کند و وقت می گذارد و روشهای پیشگیری، بهداشت سلامت دهان و دندان را به مراجعه کنندگان خود آموزش دهد و در ملاقات ها همه دندان‌های شما معاینه می‌کند و شما را راهنمایی می‌کند.

بسیاری از ارتودنتیست های خوب با گذاشتن مقالات آموزشی بهداشت دهان و دندان در سایت شخصی خود یک گام به جلو برداشته و به رایگان روشهای پیشگیری، بهداشت سلامت دهان و دندان را در اختیار کل جامعه قرار می دهند.

اخلاق خوب خوشرویی، تعامل مناسب و دوستانه

یک ارتودنتیست عالی همیشه با خوشرویی و واخلاق خوب با مراجعینش برخورد می کند، این امر باعث می شود که استرس و نگرانی های شما کاهش بیاید و بتوانید در آرامش کامل به فرایند درمان خود برسید.

یک ارتودنتیست خوب هیچوقت به خاطر دندانها یا مشکلات پیش آمده برای ابزارهای درمان ارتودنسی شما را سرزنش نمی کند؛ بلکه راهنمایی و کمک می کند که در آینده چنین مشکلاتی برایتان به وجود نیاید.

یک ارتودنتیست خوب تعاملی مناسب و محترمانه با مراجعین خود دارد. در صحبت با شما تلاش می‌کند که ارتباط اجتماعی برقرار کند و شما را در انتخاب درمان مشارکت و نظر شما را اولویت قرار ‌دهد.

یک ارتودنتیست خوب به احساسات شما احترام می گذارد و سعی می کند با اخلاق خوب به بررسی مشکلات پیش آمده و درمان آنها بپردازد.

صبر و حوصله

صبر و حوصله لازمه تمامی درمانهای دندانپزشکی است؛ چرا که دندانپزشک، پزشک، مهندس و هم هنرمندی مردمی است. یک ارتودنتیست خوب باید باصبر و حوصله و دلسوزی به مسائل، مشکلات و خواسته های مراجعه کننده خود گوش فرا دهد و با آرامش و حوصله درباره مراحل درمان توضیحات کافی بدهد و در نهایت با صبر و حوصله به درمان مراجعه کننده بپردازد.

دستیابی آسان به ارتودنتيست جهت پرسیدن سؤالات

یک متخصص خوب برای ارتودنسی همیشه راههایی برای ارتباط با مراجعین جهت پرسیدن سؤالات ایجاد می کند. مثلاً ممکن است اجازه دهد در بین وقتهای ملاقات مراجعین سوالات خود را بپرسند یا به صورت اینترنتی و از طریق سایت خود به پرسشهای مراجعین پاسخ می دهد.

مراجعه کننده این حق را دارد که در جلسه ی مشاوره و تمام جلسات درمان و سوالات خود را متخصص ارتودنسی بپرسد. کمبود وقت هیچوقت دلیل این نمیشود که یک ارتودنتیست خوب برای مراجعینش به اندازه کافی وقت نگذارد.

درمان با پیشرفته‌ترین و به روزترین متد ها و تکنولوژی‌های دنیا

آموزش و استفاده از پیشرفته‌ترین و به روزترین متد ها و تکنولوژی‌های دنیا در درمان ارتودنسی یکی دیگر از ویژگی های بهترین ارتودنتیستهای می باشد. هدف از این کار ارائه درمان بهتر با کمترین عوارض جانبی برای مراجعین است.

یک متخصص خوب برای ارتودنسی تلاش می کنند تا تمامی توان و امکانات لازم را برای راحتی شما به کار می‌گیرد تا کمتر اذیت شوید و بیشتر احساس آرامش کنید.

روراستی ودر نظر گرفتن همه گزینه های درمانی

برای یک ارتودنتیست خوب، سلامتی، وقت و پول بیمار بسیار ارزشمند است و حفظ منافع بیمار از ملزومات اخلاقی آنان به شمار می رود. پس ارتودنتیست هدف خود را بر روی با کیفیت ترین درمان در کمترین زمان و هزینه ممکنه می گذارد.

یک متخصص خوب ارتودنسی با مراجعه کنندگان خود روراست است و تمامی گزینه های درمانی موجود و تمامی جوانب درمان بیمار را فارغ از هزینه های آنها‌ برای حل مشکل شما ارائه می دهد و یک نوع درمان خاص را به شما دیکته نمی‌کند.

برقراری ارتباط با احترام

یک ارتودنتیست خوب باید همیشه و در هر حال با احترام با مراجعین صحبت کند. صحبت های مراجعین را بشنود و سعی می کند با دلیل مخاطبینش را قانع کند. با کارکنان مطب با احترام صحبت می‌کند و در صورت بروز خطا یا اشتباه، از بیماران معذرت خواهی می‌کند.

وقت شناسی

یک متخصص خوب ارتودنسی برای وقت شما ارزش قائل است و برنامه مطب را به گونه ای می چیند تا همه مراجعین بتوانند سر وقت درمان خود را انجام دهند.

تلاش می‌کند کمترین زمان شما در اتاق انتظار سپری شود و اگر درمان شما با تأخیر انجام شد (که به خاطر غیرقابل پیش‌بینی بودن درمان‌های ارتودنسی طبیعی است) از شما عذرخواهی می‌کند. در عین حال کیفیت درمان را قربانی زمان نمی‌کند و برای درمان شما زمان کافی صرف می‌کند.

ویژگی های یک کلینیک و یا مطب متخصص ارتودنسی خوب

بعد از تماس تلفنی و یا اینترنتی و گرفتن وقت مراجعه، روز ملاقات حتماً یک ربع زودتر به مطب مراجعه نماید و قبل از ورود به اتاق ویزیت موارد زیر را بررسی کنید.

سهولت دسترسی به مطب

چون فرایند درمان ارتودنسی زمانبر است، و نیاز به جلسات متعدد دارد. بهتر است مطب ارتودنتیست خیلی از محل زندگی شما دور نباشد چرا که بعد از مدتی دوری مسافت رفته رفته آزار دهنده می شود و فرایند درمان را ناخوشایند می کند.

برخور دوستانه و پاسخگویی دلسوزانه کارکنان و منشی دندانپزشک

یک ارتودنتیست خوب اهمیت ویژه ای به کارکنان مطب و منشی خود می دهد؛ و سعی می نماید تا بهترین همکاران را کنار خود داشته باشد و محیطی را برای آنان فراهم سازد تا از لحظه ای که شما وارد مطب ارتودنسی می شوید، رفتار و برخورد همکاران مطب با مراجعین دوستانه و دلسوزانه باشد و در قبال سوالات و درخواستهای مراجعین پاسخگویی عالی داشته باشند.

احساس راحتی و آرامش در مطب ارتودنسی

یک ارتودنتیست خوب تلاش می کند تا محیط مطب و اتاق انتظار مطب ارتودنسی برای مراجعین راحت و آرام باشد و میزان استرس آنها کاهش یابد.

زمان بندی نوبتها

در زمانبندی نوبتها متخصص ارتودنسی خوب تلاش می کند تا منشی وی نزدیکترین و بهترین زمان ممکنه برای مراجعه کننده ها را در اختیار آنها قرار بدهد تا مراجعه کننده ها بتوانند در آرامش و با کمترین تداخل در روند روزمره زندگی، درمان خود را نیز انجام دهند.

زمان انتظار

همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم ارتودنتیست خوب برای وقت شما ارزش قائل است و با همکاری منشی خود برنامه مطب را به گونه ای می چیند تا همه مراجعین بتوانند سر وقت درمان خود را انجام دهند.

به خاطر همین موضوع است که به شما توصیه می شود که حتماً یک ربع زودتر به مطب مراجعه نماید تا احیاناً دیر نکنید.

ساعت کاری

یک متخصص خوب ارتودنسی می داند بسیاری از افراد در ساعات اداری درگیر هستند و بسیاری از کودکان برنامه مدرسه و ... دارند. پس برنامه مطب خود را به گونه ای می چیند تا همه مراجعین بتوانند بدون نیاز به گرفتن مرخصی به درمان خود نیز برسند.

نظافت مطب واستریلیزاسیون

یکی ار فاکتورهای مهم در مطب ارتودنسی نظافت، تمیز بودن محیط مطب و استریل بودن ابزارهای کار پزشک است. با توجه به ازیاد بیماری های منتقل شونده از راه دندانپزشکی باید تمامی وسایل استفاده شده در مطب ارتودنسی استریل بوده و روشهای استریلیزاسیون به طور دقیق و کامل انجام شوند.

موارد اضطراری

حادثه خبر نمی کند و موارد اضطراری ارتودنسی نیز جزو فرایند درمان است. یک پزشک خوب ارتودنسی بیمار را به خاطر مشکلات پیش آمده مواخذه نمی کند. در وبسایت خود نحوه مقابله با بیشتر موارد اضطراری را شرح داده و برای تماس مستقیم بیماران شماره ای را در نظر می گیرید و در اولین وقت ممکنه یک وقت ملاقات برای بیمار ارائه می کند.

در صورتی هم که نیاز به درمان فوری باشد ولی وقت دکتر پر باشد یا امکان ملاقات وجود نداشته باشد، برای درمان مورد اضطراری مراجعه کننده را به یکی از همکاران خود ارجاع می دهد.

عدم سردرگمی برای بیمار

در بسیاری موارد پیش از آغاز درمان ارتودنسی نیاز است تا بیمار روی دندانهایش اقدامات دندانپزشکی لازم مانند تهیه عکس، جرمگیری، پرکردن و عصب کشی انجام دهد.

یک ارتودنتیست عالی شما را برای تمامی این موارد راهنمایی می کند و درصورت لزوم، شمارا به همکار متخصص آن کار ارجاع می‌دهد. هدف از ارجاع انجام بهتر درمان شماست.

هزینه ارتودنسی

هیچوقت به خاطر هزینه کمتر به هر دندانپزشکی یا متخصصی برای درمان ارتودنسی مراجعه نکنید. همانطور که گفتیم درمانهای ارتودنسی بسیار تخصصی بوده و اگر به درستی و توسط ارتودنتیست انجام نشوند می توانند در بسیاری موارد موجب بروز مشکلات و عوارض غیرقابل‌جبرانی برای فک و دندان‌ها شوند.

از طرف دیگر به این نکته توجه کنید «هزینه بیشتر دلیل کیفیت بهتر نیست ولی کیفیت خوب هزینه بر است.» پس ارتودنتیست خوب تلاش می کند بهترین درمان ارتودنسی را با کیفیت عالی و هزینه متناسب برایتان اجرا کند.

توجه داشته باشید که تمام برندهاي ابزارها و وسایل معتبر ارتودنسي در اروپا و آمريكا توليد مي شوند و محصولاتی وارداتي هستند. يكي از دلائل هزينه بر بودن درمان ارتودنسي اين مسأله ميباشد. هر چند هزينه ي درمان ارتودنسي به صورت اقساطي ميباشد و در مقايسه با بسياري درمانهای دیگر كه تمام هزينه يكجا دريافت ميشود ارتودنسي درمان نسبتاً ارزاني مي باشد. هزینه ی ارتودنسی در طی ۱ تا ۲ سال که برابر با طول درمان ارتودنسی هست پرداخت می شود.

با توجه به اینکه نوع مشکلات ارتودنسی افراد مختلف متفاوت است، هزینه درمان ارتودنسی بسته به مواد مورد استفاده و روش درمانی و همچنین پیچیدگی‌های درمانی متغیر است و نمی توان هزینه های درمان ارتودنسی را بدون معاینه اولیه مشخص کرد. پس برای اطلاع از هزینه های درمان ارتودنسی یک وقت ویزیت بگیرید.

چگونه بدانیم که نیاز به درمانهای ارتودنسی داریم؟

تشخیص نیاز یا عدم نیاز به درمان ارتودنسی به عهده متخصص ارتودنسی است و اگر شما هر یک از علائم زیر را در خودتان و یا کودکتان مشاهده نمودید، هر چه زودتر برای مشاوره با یک ارتودنتیست خوب اقدام کنید.

چک لیست نیاز به مراجعه به متخصص ارتودنسی

  • اگر چک آپ اولیه ارتودنسی در سن ۷ سالگی را انجام ندادید.
  • اگر دندان شیری کودک شما زودتر یا دیرتر از موعد مقرر بیافتد.
  • اگر کودکتان انگشت شست یا دیگر انگشتان خود را می‌مکد و یا عادات دیگر دهانی دارد.
  • اگر مشکلاتی در جویدن غذا دارید.
  • اگر مشکلاتی در تکلم و گفتار دارید.
  • اگر نمی‌توانید از بینی نفس بکشید و تنفس دهانی دارید.
  • اگر دندان‌هایتان درست روی‌هم نمی‌نشیند.
  • اگر دندان اضافی دارید و یا فضای کافی برای تمام دندان ها وجود ندارد.
  • اگر دندان‌های نامرتب، شلوغ یا جابه‌جا دارید.
  • اگر دندان کج دارید و بیرون زده‌دارید یا اینکه اصلاً دندانتان بیرون نیامده است.
  • اگر دندان‌قروچه یا به هم فشردن دندان‌ها دارید و دندانهایتان در برخورد با هم صدا می دهند.
  • اگر دندان‌هایتان دچار سایش شده اند.
  • اگر دندان‌های ردیف پایین توسط دندان‌ها ردیف بالا کامل پوشیده شده است.
  • اگر بین دندان‌های ردیف پایین و بالا فاصله زیادی وجود دارد و درست به هم نمی رسند.
  • اگر بین دندان‌هایتان فاصله زیادی وجود دارد.
  • اگر بین لب‌هایتان فاصله وجود دارد و لبهایتان را به‌راحتی و بدون زور زدن عضلات چانه‌اش نمی‌توانید ببندید.
  • اگر به صورت مادرزاد شکاف لب و کام دارید.
  • اگر خط وسط دندان‌ها با وسط لب ناهماهنگی دارد و در یک راستا نیست.
  • اگر لبخند کج یا لبخند لثه‌ای دارید و لبخند نامتقارن به نظر می رسد.
  • اگر صورت شما دارای عدم تعادل و یا عدم تقارن است.
  • اگر فک و دندان‌هایتان جلو یا عقب است.
  • اگر فکتان دچار مشکلاتی مثل صدا دادن و درد است.
  • اگر فک پایین به لثه دندان های فک بالا و همچنین قسمت داخلی دندان های جلو بالا برخورد می کند.
  • اگر گونه یا زبان خود را به‌طور مرتب گاز می‌گیرید.

اولین ملاقات، شروع تشخیص و طرح درمان دندانپزشکی ارتودنسی چگونه است؟

بعد از مشاوره و انتخاب یک متخصص ارتودنسی خوب باید به وی اطمینان کنید و بعد از ارائه مشکلات و مسائل دندانی خود، فرایند درمان خود را به وی بسپارید.

در جلسه ملاقات برای طرح درمان متخصص ارتودنسی وظیفه دارد با مشاهده عکسها و رادیوگرافی های شما ویژگی‌های مال اکلوژن یا تغییر شکل فکی- دندانی شما را تشخیص می دهد؛ ماهیت مشکل بوجود آمده و در صورت امکان علت را شناسایی می کند؛ یک طرح درمانی مخصوص بر اساس نیازها و خواسته‌های شما طراحی می کند؛ و در نهایت طرح درمان و تمامی قدم های لازم برای بهترین درمان ارتودنسی شما را به نحوی ساده توضیح دهد تا به‌طور کامل از پیامدهای تصمیم خود آگاه شوید.