Contact Us

شما میتوانید، بدون مراجعه به کلینیک و بصورت آنلاین و یا تلفنی برای مشاوره و تعیین وقت ، اقدام کنید . برای این منظور کافیست با شماره تماس زیر تماس حاصل کنید و یا به ایمیل فوق ، سوال خود را ارسال کنید

در غیر این صورت کافیست با کلیک بروی گزینه زیر فرم مربوطه را تکمیل و ارسال کنید

تکمیل و ارسال فرم پرسش و پاسخ

نظر سنجی

نظر شما در مورد اطلاع رسانی سایت ما چیست؟

عالی - 57.3%
خوب - 9.1%
متوسط - 7%
ضعیف - 26.6%

مجموع آراء: 143
نظر دهی پایان یافته است on: 20 مارس 2022 - 00:00

یکی از ناهنجاری های اسکلتی، انحراف فک می باشد. در حالت طبیعی باید وسط چانه در امتداد خط میانی صورت باشد ولی در این ناهنجاری فک پایین و چانه به یک سمت تمایل دارند.

ضربه به فک در دوران کودکی

چنانچه کودکی دچار ترومای فک شود در غالب موارد مشکل خاصی رخ نمی دهد ولی گاهی به دلیل بروز اسکار در کندیل یک طرف، رشد فک پایین ناقرینه شده و این امر به تدیرج سبب انحراف فک خواهد شد.

همی مندیبولار هیپرتروفی

در این بیماری بالاخص در خانم ها فک پایین به دلایلی ناشناخته و ظاهرا هورمونی در اواخر دوران نوجوانی رشدی ناقرینه و تأخیری را از سر می گیرد. هر چند در موارد زیادی این بیماری خود محدود شونده است ولی طی مدت رشد فعال موجب انحراف پیش رونده فک پایین خواهد شد.

شیفت فانکشنال فک

در این وضعیت به دلیل تداخل دندانها حین بستن دهان، کودک به ناچار فک پایین را به یک سمت منحرف می کند. چنانچه این ناهنجاری زود تشخیص داده شود به خوبی قابل درمان است ولی در صورت عدم درمان به موقع، انحراف فانکشنال فک به یک انحراف فکی پایدار تبدیل می گردد.

درمان انحراف فک

درمان این ناهنجاری بستگی به اتیولوژی، سن بیمار و شدت آن دارد. به عنوان مثال در مواردی که کودک دچار ضربه فک می گردد باید حتما او را تحت نظر یک ارتودنتیست قرار دهید تا در صورت مشاهده هر گونه علائمی از انحراف فک تحت درمان با دستگاه فانکشنال معینی قرار گیرد. در مورد همی مندیبولار هیپرتروفی تا زمانی که رشد ناقرینه فک ادامه دارد امکان مداخله درمانی وجود ندارد. از اینرو گاهی متخصص ارتودنسی و جراح فک تصمیم به قطع کندیل سمتی که رشد فعالتری دارد می گیرند و البته با توقف رشد ناقرینه فک پایین اقدام به درمان تبعات دندانی فکی بجا مانده با ارتودنسی و جراحی فک خواهند نمود. در مواردی که وراثت عامل انحراف فک باشد بهتر است در سنین پایین با مراجعه به ارتودنتیست او را تحت درمان ارتوپدیک فک قرار دهید ولی اگر سن رشد خاتمه یافته است بسته به شدت ناهنجاری فکی زمینه ای از ارتودنسی کاموفلاژ و یا ارتودنسی همراه جراحی کمک گرفته خواهد شد.
یکی از مهمترین درمان های اورژانسی در ارتودنسی رفع تداخلات دندانی است که موجب انحراف فک پایین به یک طرف در سنین پایین می گردد. در صورت مشاهده چنین مشکلی در دندانهای کودک خود باید در اسرع وقت او را نزد یک ارتودنتیست ویزیت کنید. معمولا این مشکل به خوبی در مراحل اولیه قابل درمان است ولی اگر درمان بهنگام صورت نگیرد امکان دارد انحراف فانکشنال فک به یک انحراف فکی پایدار بدل شده و دیگر جز با جراحی فک همراه ارتودنسی قابل درمان نباشد.